iBlog

Gold βραβείο για το panoramafm.gr

Η IWAYS σε συνεργασία με το Πανόραμα 100,8FM απέσπασαν το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Best Radio Website” των «Regional Media Awards 2018» που διεξήχθησαν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Boussias Communications.

Στόχος η ανάδειξη και η βράβευση των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων (Ραδιόφωνα, Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση και sites) της χώρα μας.

Πρωτοπορώντας, καταφέραμε την δημιουργία μίας ιστοσελίδας (panoramafm.gr/live-radio-tv) με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον ακροατή να μπορεί να βλέπει το video clip του εκάστοτε τραγουδιού αλλά και τις πληροφορίες του τραγουδιού όπως π.χ cd cover, έτος κυκλοφορίας, δισκογραφική εταιρία… απλά με το πάτημα ενός κουμπιού!!!

Με ένα click ο οποιοσδήποτε, μπορεί να εισέλθει στην βάση δεδομένων όπου έχουμε δημιουργήσει και να λάβει/δει περισσότερες πληροφορίες όπως στίχους, συνθέτες και λοιπές ενδείξεις. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα κατά την διαδικασία αυτή, όπου το τραγούδι δεν εμπεριέχει video clip, να ορίζεται και να παίζει διάφορα video καθώς και τις ανάλογες διαφημίσεις.

Εν συνεχεία τονίζεται το γεγονός ότι όλα τα video clip παίζουν μέσω του YouTube ενώ η μουσική παίζει από το ραδιόφωνο. Με αυτό τον τρόπο πετυγχάνεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου αλλά και η δυνατότητα ο ραδιοφωνικός παραγωγός να εκπέμπει κανονικά. Να σημειώσουμε πως κάθε φορά που παρακολουθείται ένα video clip, ο τραγουδιστής η ή εταιρία πιστώνεται την θέαση, κάτι που κάνει το εγχείρημα μας ακόμη πιο ανταποδοτικό και προσοδοφόρο στους δημιουργούς.

Ένα αρκετά σημαντικό σημείο που θα πρέπει να αναφερθεί, είναι ότι όλα τα παραπάνω γίνονται δυναμικά στον περιηγητή (browser) του κάθε ακροατή-θεατή έτσι ώστε να γλυτώνουμε όλα τα υπέρογκα κόστη υλικοτεχνικών εγκαταστάσεων, streaming και πολλών άλλων που απαιτούνται.

Τέλος, ο στόχος μας είναι, η είσοδος του ραδιοφώνου στην οικία του κάθε ακροατή δια μέσου smart tv/υπολογιστών, καθώς και σε χώρους εστίασης με οθόνες τα οποία όχι μόνο θα ακούνε το αγαπημένο τους ραδιόφωνο αλλά και ταυτόχρονα θα προβάλουν στις οθόνες τους, το περιεχόμενό του και το οποίο θα αρχίζει να γίνεται πιο διαδραστικό, (μπορώντας μελλοντικά να δείχνει video με έξυπνες προσφορές του καταστήματος).

Όλα αυτά μέσα από ένα σύστημα που θα διαμορφώνετε από τον καθένα ξεχωριστά.

Ετικέτες: , , , ,